Bouw van de onderverdieping

Er wordt aan het begin van dit jaar gewerkt aan de bouw van de onderverdieping van De Oosterpoort. Kort voor de kerstvakantie zijn de palen op maat gemaakt en is ook de liftschacht uitgegraven. 

Lees meer »

Update bouw december

Na het boren van de eerste palen in november, voor het deel van het gebouw dat een onderverdieping krijgt, is er bronbemaling geplaatst. Momenteel wordt het souterrain uitgegraven, tussen de aangebrachte palen.

Lees meer »

Kerst sing-in in de buitenlucht

Zin in een sfeervolle avond met een kerstprogramma vol muziek en kerstliederen? Kom dan naar de kerst sing-in bij de familie Van der Wind aan de Slappedel 8a op vrijdagavond 16 december. Jongeren, ouderen en gezinnen zijn welkom om te komen zingen rond het thema: ‘’Geef licht!’’

Lees meer »

Bouw begint rond 16 november

Het is zover! De bouw van De Oosterpoort gaat rond 16 november van start. De boorstelling zal dan geplaatst worden, waarna de eerste palen van het tweede kerkelijk centrum geboord zullen worden. Vooruitlopend daarop vinden al graafwerkzaamheden plaats en richt de aannemer de bouwplaats in.

Lees meer »

Bouw helaas nog niet van start

De bouw van De Oosterpoort is, zoals u mogelijk al heeft gezien, in september helaas nog niet begonnen. Dit heeft te maken met een flinke tegenslag met betrekking tot de fundering van het gebouw.

Lees meer »

Bouw na de zomer van start

De Algemene Kerkenraad (AK) deelt met dankbaarheid mee dat de bouw van het Tweede Kerkelijk Centrum van onze Hervormde Gemeente na de zomer daadwerkelijk kan beginnen.Op dinsdagavond 24 mei is in Scherpenzeel de aanneemovereenkomst met bouwbedrijf Osnabrugge getekend. Inmiddels heeft het classicale college voor de behandeling van beheerszaken van de PKN toestemming verleend voor de bouw van De Oosterpoort. Ook heeft het College van Kerkrentmeesters (CvK) de financiering rond gekregen. Hiermee is aan de twee ontbindende voorwaarden uit de aanneemovereenkomst voldaan.

Lees meer »