Bouwupdate mei 2023

De bouw van De Oosterpoort verloopt voorspoedig. Nu de staalconstructie en verdiepingsvloer zijn geplaatst beginnen de contouren van het prachtige gebouw vorm te krijgen. De betontrappen zijn aangebracht en de eerste gevelpanelen van de kerkzaal zijn geplaatst.

Lees meer »

Bouwupdate april 2023

In april is, na het uitharden van de mortelschroefpalen, gewerkt aan de bekisting en wapening voor de funderingsbalken onder de kerkzaal. Net voor Koningsdag is het beton van de funderingsbalken gestort. Inmiddels zijn de kelderwanden aan de binnenzijde geïsoleerd en aan de buitenzijde zijn deze wanden weer aangevuld met grond. De contouren van het kerkgebouw zijn op de drone-foto's hierboven schitterend te zien. 

Lees meer »

Bouwupdate maart 2023

De bouw van De Oosterpoort verloopt voorspoedig. In maart zijn de laatste kelderwanden gestort, vervolgens is de staalconstructie in het souterrain geplaatst en daarna is de prefab betonvloer aangebracht. Inmiddels is de grond rondom de kelder aangevuld en is de liftschacht verder opgebouwd. In deze fase worden de mortelschroefpalen voor onder de fundatie van de kerkzaal aangebracht. Nadat de palen zijn uitgehard zal worden begonnen met de funderingsbalken onder de kerkzaal. Naar verwachting is de fundatie van de kerkzaal eind april gereed. Ook worden in april de kelderwanden aan de binnenzijde geïsoleerd. 

Lees meer »

De Oosterpoort in Hervormd Woudenberg app

Foto's en korte updates van de bouw zullen vanaf nu ook gedeeld worden in een speciale groep in de Hervormd Woudenberg app. Wil jij tussen de nieuwsbrieven door gemakkelijk op de hoogte blijven? Meld je dan voor De Oosterpoort groep. Klik hier om naar De Oosterpoort groep te gaan. Of ga hiervoor in de app naar "Ontdek", dit zie je als je op de pagina "Mijn kerk" staat en zoek De Oosterpoort groep. Klik vervolgens op "Vraag toegang" en dan wordt je toegelaten in deze groep.

Lees meer »

Bouwupdate februari 2023

De bouw van de benedenverdieping van De Oosterpoort vordert goed. Begin februari is de keldervloer gestort en inmiddels wordt gewerkt aan de kelderwanden.

Lees meer »

Betonvloer gestort

Afgelopen week is de betonvloer van de benedenverdieping gestort en inmiddels wordt er al gewerkt aan de kelderwanden. Bekijk hieronder enkele foto's van de ontwikkeling in de afgelopen weken.

Lees meer »

Bouw van de onderverdieping

Er wordt aan het begin van dit jaar gewerkt aan de bouw van de onderverdieping van De Oosterpoort. Kort voor de kerstvakantie zijn de palen op maat gemaakt en is ook de liftschacht uitgegraven. 

Lees meer »

Update bouw december

Na het boren van de eerste palen in november, voor het deel van het gebouw dat een onderverdieping krijgt, is er bronbemaling geplaatst. Momenteel wordt het souterrain uitgegraven, tussen de aangebrachte palen.

Lees meer »

Kerst sing-in in de buitenlucht

Zin in een sfeervolle avond met een kerstprogramma vol muziek en kerstliederen? Kom dan naar de kerst sing-in bij de familie Van der Wind aan de Slappedel 8a op vrijdagavond 16 december. Jongeren, ouderen en gezinnen zijn welkom om te komen zingen rond het thema: ‘’Geef licht!’’

Lees meer »